Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Hírek, események

Mézes reggeli az óvodában és a bölcsődében

Mézes reggeli az óvodában és a bölcsődében

Az Országos Magyar Méhész Egyesület programjához csatlakozva a mézes reggelit az OMME és a Keszthelyi Méhész Egyesület támogatásával, Pető Zsolt keszthelyi elnök és Berkes Csaba, Berkesné Farkas Ildikó szülők segítségével szerveztük meg.

Mézes reggeli az óvodában és a bölcsődében

Az intézményben első alkalommal tavalyi évben tartottuk meg az Országos Magyar Méhész Egyesület programjához csatlakozva a mézes reggelit a helyi méhészek támogatásával, akik teljes mellszélességben mellénk állva 19 kg mézet ajánlottak fel az ovinak, melyet a gyerekek el is fogyasztottak. Önzetlen felajánlásukért köszönet jár, örömmel tölt el, hogy ilyen kollégákkal büszkélkedhetünk.

Az idén ismét az OMME és a Keszthelyi Méhész Egyesület támogatásával, Pető Zsolt keszthelyi elnökünk védőszárnya alatt és figyelő-segítő tekintete mellett tartottuk meg „szeánszunkat”, kiállva a közel ötven kis nyughatatlan, örökmozgó gyermek elé, ami feladta számunkra a leckét. Szülőként öröm és különleges alkalom volt látni a kis arcukon a kíváncsiságot, figyelmet, a szűnni nem akaró lelkesedést, csak reméljük, hogy ők is úgy élvezték ezt a délelőttöt mint mi.

Köszönjük az óvónénik, kisgyermeknevelők és a dadusok aktív közreműködését, fejet hajtva előttük, hisz kis szeletét kaptuk annak a „tornádónak” amit egy csapat kisgyermek egy időváltozás előtti napon produkál. Nekik ez a mindennapok része.

Kedves olvasók! Mutassunk példát a kicsiknek, védjük a közvetlen és tágabb környezetünket, kezdve legkisebb lakóival, hisz egyre kevesebben vannak. A rosszul megválasztott vegyszerek kiskertekben használatát is minden tavasszal több száz méhecske elhullása jelzi, pedig a gyümölcsök, zöldségek jelentős részét munkájuknak köszönhetjük. Ne feledjük: a méz az egyetlen 100 %-ban természetes élelmiszerünk, gyógyszerünk.

A gyerekeink a jövőnk, az egészséges és környezettudatos életmód választása a kezükben van, mi csak a magot vethetjük el.

Berkesné Farkas Ildikó, Berkes Csaba szülők

 

Vissza